Water Boards

Lahontan Regional Water Quality Control Board

July 24, 2012

Catherine Seabourn, General Manager CERTIFIED MAIL: 7009 0820 0001 6638 9298
Leavitt Lake Community Services District

471-830 Buffum Lane

Susanville, CA 96130

INVESTIGATIVE ORDER NO. R6T-2012-0032A1 FOR LEAVITT LAKE COMMUNITY
SERVICES DISTRICT WASTEWATER TREATMENT FACILITY, LASSEN COUNTY, WDID
NO. 6A180004501

Water Board staff received your request for an extension of the compliance dates specified by
Investigative Order No. R6T-2012-0032 (Order) by electronic mail on July 23, 2012. Water
Board staff has reviewed your request, and is amending the compliance dates as shown below.
New compliance dates are being established to allow the Leavitt Lake Community Services
District (Discharger) additional time to complete the required Work Plan and Corrective Action
Plan.

I hereby amend the compliance dates originally established by Investigative Order No. R6T-
2012-0032 to those listed below:

Report Amended Due Date
Work Plan September 7, 2012
Corrective Action Plan September 7, 2012

All other requirements of Investigative Order No. R6T-2012-0032 remain in effect.

This Order is being issued pursuant to Water Code section 13267. Enclosed with this Order is a
Fact Sheet that contains information regarding the submittal of technical reports pursuant to
Water Code section 13267.

Any person aggrieved by this action of the Regional Water Board may petition the State Water
Board to review the action in accordance with Water Code section 13320 and California Code of
Regulations, title 23, sections 2050 and following. The State Water Board must receive the
petition by 5:00 p.m., 30 days after the date of this Order, except that if the thirtieth day following
the date of this Order falls on a Saturday, Sunday, or state holiday, the petition must be
received by the State Water Board by 5:00 p.m. on the next business day. Copies of the law
and regulations applicable to filing petitions may be found on the Internet at:

http://www.waterboards.ca.gov/public _notices/petitions/water quality

or will be provided upon request.
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Please contact Lisa Scoralle at (530) 542-5452 or Scott Ferguson at (530) 542-5432 if you have
any questions regarding this Order and/or the amended compliance schedule.

" Lauri Kemper
Assistant Executive’Officer
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Enclosure: Water Code section 13267 Fact Sheet

Cc:  Patty Z. Kouyoumdijian, Executive Officer/Lahontan Regional Water Quality Control

Board
Alan Jones, Director/Lassen County Environmental Health Department
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California Environmental Protection Agency — Ca. Regional Water Quality Control Board, Lahontan Region

Fact Sheet — Requirements for Submitting Technical Reports
Under Section 13267 of the California Water Code
Qctober 8, 2008

What does it mean when the regional water
board requires a technical report?

Section 13267' of the California Water Code
provides that “...the regional board may require that
any person who has discharged, discharges, or
who is suspected of having discharged...waste that
could affect the quality of waters...shall furnish,
under penalty of perjury, technical or monitoring
program reports which the regional board requires”.

This requirement for a technical report seems to
mean that | am guilty of something, or at least
responsible for cleaning something up. What if
that is not so?

Providing the required information in a technical
report is not an admission of guilt or responsibility.
However, the information provided can be used by
the regional water board to clarify whether a given
party has responsibility.

Are there limits to what the regional water board
can ask for?

Yes. The information required must relate to an
actual or suspected discharge of waste, and the
burden of compliance must bear a reasonable
relationship to the need for the report and the
benefits obtained. The regional water board is
required to explain the reasons for its request.

What if | can provide the information, but not by
the date specified?

A time extension can be given for good cause. Your
request should be submitted in writing, giving
reasons. A request for a time extension should be
made as soon as it is apparent that additional time
will be needed and preferably before the due date
for the information.

Are there penalties if | don’t comply?

Depending on the situation, the regional water
board can impose a fine of up to $1,000 per day,
and a court can impose fines of up to $25,000 per
day as well as criminal penalties. A person who
submits false information is guilty of a misdemeanor
and may be fined as well.

! All code sections referenced herein can be found by going to
www.leginfo.ca.gov . Copies of the regulations cited are available
from the Regional Board upon request.

What if | disagree with the 13267 requirement
and the regional water board staff will not
change the requirement and/or date to comply?

Any person aggrieved by this action of the Regional
Water Board may petition the State Water Board to
review the action in accordance with Water Code
section 13320 and California Code of Regulations,
title 23, sections 2050 and following. The State
Water Board must receive the petition by 5:00 p.m.,
30 days after the date of the Order, except that if
the thirtieth day following the date of this Order falls
on a Saturday, Sunday, or state holiday, the petition
must be received by the State Water Board by 5:00
p.m. on the next business day. Copies of the law
and regulations applicable to filing petitions may be
found on the Internet at:
http://www.waterboards.ca.gov/public notices/petiti
ons/water quality or will be provided upon request.

Claim of Copyright or other Protection

Any and all reports and other documents submitted
to the Regional Board pursuant to this request will
need to be copied for some or all of the following
reasons: 1) normal internal use of the document,
including staff copies, record copies, copies for
Board members and agenda packets, 2) any further
proceedings of the Regional Board and the State
Water Resources Control Board, 3) any court
proceeding that may involve the document, and 4)
any copies requested by members of the public
pursuant to the Public Records Act or other legal
proceeding.

If the discharger or its contractor claims any
copyright or other protection, the submittal must
include a notice, and the notice will accompany all
documents copied for the reasons stated above. If
copyright protection for a submitted document is
claimed, failure to expressly grant permission for
the copying stated above will render the document
unusable for the Regional Board's purposes, and
will result in the document being returned to the
discharger as if the task had not been completed.

If | have more questions, who do | ask?

Requirements for technical reports normally
indicate the name, telephone number, and email
address of the regional water board staff person
involved at the end of the letter.
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